Tekstredactie

Redigeren en corrigeren van Engelse teksten

In Nederland spreken veel mensen een behoorlijk woordje Engels en een relatief groot aantal van hen schrijft ook in het Engels. Voor Nederlanders zijn Engelse teksten geschreven door andere Nederlanders vaak prima te begrijpen, ook wanneer de lezers niet bekend zijn met het onderwerp. Voor een internationaal lezerspubliek ligt dit echter anders. En daarvoor schrijft u uw teksten nu juist.Ik verwijder het “Nederlandse Engels” uit uw teksten – het zogenaamde Dunglish – zodat de tekst helder en professioneel overkomt en er internationaal geen misverstand kan bestaan over de boodschap. Vooral bij wetenschappelijke en beleidsteksten is dit van groot belang; kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben voor de betekenis en kunnen deze in sommige gevallen zelfs volledig veranderen.

 

Werkmethode

Ik bied een hoge kwaliteit en lever een onafhankelijke en professionele service. Ik voer uw opdrachten persoonlijk uit, u heeft rechtstreeks contact met mij. Ik ben niet aangesloten bij een vertaalbureau en ik besteed geen werk uit aan derden.Normaal gesproken werk ik in Microsoft Office Word en maak correcties met gebruik van de ‘track changes’ functie, zodat u kunt zien wat ik heb aangepast. Ik ondersteun zowel .doc- als .docx-bestanden. Waar van toepassing geef ik in ‘comments’ in de kantlijn toelichting op mijn wijzigingen en doe suggesties voor verbeteringen. Mocht u echter een andere vorm van correctie wensen, bijvoorbeeld in een pdf, dan is dat geen probleem. Ik werk met zowel Adobe Acrobat X Pro als Nuance PDF Converter Professional 7.

Het eindproduct wordt in goed overleg opgeleverd, waarna er uiteraard nog ruimte is voor eventuele aanpassingen en correcties – de nazorg.

 

Kosten

Aan de hand van uw tekst – of een conceptdeel daarvan – ontvangt u van mij een prijsopgave. Mijn prijzen zijn mede afhankelijk van het type tekst. Voor het redigeren is vooral ook de kwaliteit van het Engels in het originele document bepalend.

Wilt u meer weten of een prijsopgave ontvangen voor een specifieke opdracht, neemt u dan contact met mij op.