Over Dunfield Editing

 

Kwalificaties en werkervaring

Ik heb Engels gestudeerd in Nederland en aan de universiteit van Cambridge. Van 1981 t/m 1992 heb ik gewoond en gewerkt in Nieuw-Zeeland. Na terugkomst in Nederland heb ik een vertalersopleiding (Nederlands <> Engels) en een NIMA communicatieopleiding gevolgd. In Nieuw-Zeeland heb ik voornamelijk voor commerciële bedrijven gewerkt. Sinds 1997 ben ik in Nederland werkzaam in de onderzoekswereld, waar ik tegenwoordig ook als in-house editor Engels werk voor het Planbureau voor de Leefomgeving.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het milieu is niet alleen onderwerp van veel van mijn opdrachten, ik geloof ook in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor mij betekent dit:

  • Kantoor aan huis en contacten met klanten hoofdzakelijk onderhouden via de telefoon en het internet (email) – dus met een zo min mogelijke belasting van het milieu;
  • Alleen het hoognodige uitprinten – ik werk uitsluitend vanaf het computerscherm en opdrachten worden weer elektronisch afgeleverd;
  • Computers, verlichting en andere elektrische apparaten gebruiken groene stroom;
  • De verwarming draait op groen gas;
  • Mijn mobiele telefoon laad ik zoveel mogelijk op via een zonne-oplader;
  • Ik werk vanaf een LED computerscherm en mijn verlichting is via LED- en spaarlampen.

En dan nog even over de naam

Dunfield Editing is genoemd naar Dunfield Cottage, de boerderij waar ik in Nieuw-Zeeland in de jaren tachtig met mijn gezin met zoveel plezier heb gewoond. De vorige bewoner vertelde mij dat de naam van de boerderij ooit werd afgeleid van de kleur van de akkers aan het einde van de zomer, wanneer gras en begroeiing steeds droger werden en een licht grijs-bruine kleur aannamen (in het Engels genaamd ‘dun’).

Wilt u meer weten of een prijsopgave ontvangen voor een specifieke opdracht, neemt u dan contact met mij op.